EBTL Transportopleidingen en advies
EBTL Transportopleidingen en advies

Nieuws

Beentjes Transport BV verlengt overeenkomst veiligheidsadviseur met EBTL

Op 1 augustus heeft Bob Beentjes, directeur van Beentjes Transport BV, opnieuw een overeenkomst getekend met Erik Boots, die opnieuw een jaar op zal treden als hun extern veiligheidsadviseur voor het vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR). Volle tevredenheid over de dienstverlening van Boots als veiligheidsadviseur in de afgelopen jaren zorgt voor een goede relatie tussen deze twee bedrijven.

Code 95: Voor iedereen, en zonder uitstel

Nog vaak worden wij gebeld: Die code 95, dat zal toch zo'n vaart niet lopen? En krijg ik er een bewijs van, zodat ik geen nieuw rijbewijs nodig heb? Helaas, code 95 gaat gelden voor iedereen, en zonder uitstel!


ILT gaat handhaven op kwaliteit veiligheidsadviseur en jaarverslag

ILT gaat handhaven op kwaliteit veiligheidsadviseur en jaarverslag


Vanaf 1 januari 2016 treedt de ILT handhavend op als de kwaliteit onvoldoende is van zowel de veiligheidsadviseur als het jaarverslag van ondernemingen die gevaarlijke stoffen vervoeren.


Aanleiding hiervoor is dat uit controles van de ILT blijkt dat de kwaliteit van de veiligheidadviseur en het jaarverslag dikwijls tekortschiet. Daarom is in 2014 de Beleidsregel veiligheidsadviseur opgesteld. Hiermee krijgt de inspectie meer mogelijkheden om goed te kunnen handhaven.

Nascholing na 10 september 2015

Op 10 september 2015 hebben chauffeurs met rijbewijs C nog een jaar de tijd om de verplichte code 95 trainingen te volgen. Chauffeurs met rijbewijs D moeten met ingang van 10 september 2015 al code 95 op het rijbewijs hebben. Hierin kan een onverwacht voordeel voor rijbewijsbezitters van C+D zitten.  


EBTL/Erik Boots Transport wint TLN Ondernemersprijs 2015

De Rijp, 25 november 2014.


Op het jaarlijkse congres van Transport en Logistiek Nederland (TLN) zijn door de minister van Infrastructuur en Milieu, mevrouw Melanie Schultz- van Haegen, de TLN Ondernemersprijzen 2015 uitgereikt. In de categorie ‘klein’ is Erik Boots Transport uit het Noord-Hollandse De Rijp hiervan de winnaar.


 

Nieuwe ADR-wetgeving 2015

De oneven jaren zijn voor het ADR altijd spannend. Eens in de twee jaar worden internationaal de nieuwe regels voor vervoer van gevaarlijke stoffen bepaald. Dit jaar gelukkig weinig bijzonderheden. Bovendien gelden voor alle nieuwe regels een overgangstermijn tot 30 juni 2015.


Nieuwe regels per 1 januari 2015:


 Sitemap
webdesign door ipsis