EBTL - Transportopleidingen en advies is een onderneming die voor transportbedrijven als veiligheidsadviseur optreedt en de jaarlijkse wettelijk verplichte rapportage verzorgt. Dit is een taak waarvan de omschrijving is vastgelegd in de ADR-wetgeving. Daarnaast willen wij de vaak ingewikkelde regelgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen begrijpelijk maken voor transportondernemers en hun chauffeurs en hen daarin advies geven. 

Ik maak een jaarlijkse rapportage op over de situatie van uw bedrijf. Is de uitrusting volgens de regels, zijn de brandblussers gekeurd, hebben de chauffeurs een geldig ADR-certificaat. Dat zijn enkele van de vragen die in een dergelijke rapportage beantwoord worden.
Is alles in orde, dan volgt een veiligheidsrapport dat een jaar geldig is. Voor bedrijven waarbij alles goed geregeld is, zal dit dus weinig problemen opleveren. En is het nog niet voldoende of zijn er verbeterpunten, dan kan ik u helpen dit toch in orde te maken.

Een bezoek dat u past!

Ik ben ervan overtuigd dat veel transportbedrijven beslist geen behoefte hebben aan iemand waar u langs mag komen ‘op doordeweekse dagen, tussen 9 en 5’. Bezoeken op locatie, op de tijd die uw bedrijf past, dat is wat ik bied.

Als transportondernemer weet wat er speelt in de transportsector. Daarom worden bezoeken aan transportbedrijven die doordeweeks geen tijd hebben, verschoven naar de zaterdag. Aangezien er meestal nog geen uur uitgetrokken hoeft te worden voor zo’n bezoek, houdt u ook nog tijd over voor andere werkzaamheden.

Maar EBTL - Transportopleidingen en advies doet meer. Een overzicht:

  • Ik houd uw bedrijf op de hoogte van nieuwe wetgeving rond het vervoer van gevaarlijke stoffen. En uiteraard ben ik vraagbaak bij problemen rond het vervoer van gevaarlijke stoffen.
  • Ik zorg voor handige naslagbladen, waarin u als transportondernemer en uw chauffeurs veel voorkomende vragen rond het vervoer van gevaarlijke stoffen beantwoord krijgen. Antwoorden waarmee mogelijk boetes voorkomen kunnen worden!
  • Indien gewenst, kan ik zorg dragen voor aanvulling of vervanging van uw gevaarlijke stoffen-uitrusting, inclusief de brandblussers. Maar aangezien dat niet mijn kerntaak is, is uw bedrijf uiteraard niet verplicht dit bij ons aan te schaffen.

Door dit totale pakket hoopt EBTL - Transportopleidingen en advies ook voor uw bedrijf van waarde te kunnen zijn.