Accutransport door EBTL

U wilt een accu vervoeren? Dat lijkt eenvoudig, maar let op: accu's bevatten schadelijke stoffen en mogen dus niet zomaar vervoerd worden. Voor onze klant EcarAccu uit Zwaag zijn wij zowel de veiligheidsadviseur als het gecertificeerde transportbedrijf voor het vervoer van de accu's. 

Het transport van accu's is aan veel regels gebonden. Accu's bevatten namelijk gevaarlijke stoffen en mogen dus niet zomaar van A naar B worden gebracht. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor explosief of radioactief materiaal. 

Veilig accutransport

Recent voerde EBTL een accutransport vanuit Duitsland uit. De accu's werden opgehaald, op veilige wijze ingeladen en vervoerd naar onze klant EcarAccu in Zwaag. Daar werd de lading op een verantwoorde manier gelost en opgeslagen. EcarAccu reviseert de accu's, die uit elektrische auto's afkomstig zijn en gebruikt ze later voor nieuwe doeleinden. 

Accutransport komt steeds vaker voor

Dankzij de opkomst van elektrisch rijden en de populariteit van bijvoorbeeld elektrisch aangedreven fietsen, zijn er steeds meer accu's in omloop. Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat een accu veel gevaarlijke stoffen bevat en weten dus niet dat er zoveel regels zijn voor het werken met- en transporteren van accu's.

EBTL is gespecialiseerd in het transport van gevaarlijke stoffen en treedt tevens op als gecertificeerd veiligheidsadviseur. Bekijk onderstaande video over het accutransport voor EcarAccu als u benieuwd bent hoe dat in zijn werk gaat, of neem contact met ons op!

Neem contact op

Nieuws

Korte ADR-cursus voor planners en loodsmedewerkers

Rijdt jullie transportbedrijf ADR? En hebben de chauffeurs een ADR-diploma maar missen de planners en loodsmedewerkers kennis van ADR? EBTL kan een in-company training verzorgen, afgestemd op jullie w…

Lees meer

ERRU-register van start per 1 april 2022

Op 1 april 2021 is het ERRU-register in Nederland van start gegaan. Hierin staan overtredingen beschreven waarvoor strafpunten worden geregistreerd als er een overtreding wordt begaan. Hoe ernstiger d…

Lees meer

Ik heb een vraag