Overige opleidingen

Naast de ADR-opleiding en de nascholingscursussen code 95, biedt EBTL ook andere relevante trainingen voor beroepschauffeurs aan. Denk bijvoorbeeld aan heftruckopleidingen, de praktijkopleiding Het Nieuwe Rijden en BBS, het gebruik van de digitale tachograaf, Geconditioneerd vervoer, Ladingzekeren en Communicatieve vaardigheden voor chauffeurs. Behalve voor het behalen van een rijbewijs kunt u als beroepschauffeur dus voor bijna elke relevante training bij EBTL terecht.

ADR-opleidingen (nieuw en herhaling) 

Een chauffeur die ADR-gecertificeerd is, is bevoegd om gevaarlijke stoffen te vervoeren. Zijn lading bestaat bijvoorbeeld uit radioactieve stoffen, explosief materiaal of bijvoorbeeld een minder voor de hand liggend product dat ook gevaarlijke stoffen bevat, zoals accu's. 

ETBL verzorgt ADR-opleidingen en nascholingen. 

Lees meer over de ADR opleiding

Heftruckopleidingen 

Een heftruckopleiding is voor de beroepschauffeur geen overbodige luxe en bovendien een mooie aanvulling op de basiscompetenties. U kunt bij EBTL terecht voor 1- of 2-daagse opleidingen. Als u dat wenst kunt u ook het CCV-examen afleggen. Deze opleidingen kunnen incompany bij de klant worden gegeven, bij EBTL in De Rijp of op een nader te bepalen locatie. 

Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Praktijkopleidingen Het Nieuwe Rijden en BBS

  • BBS (behaviour based safety) is een opleiding gericht op het verhogen van de veiligheid tijdens het transport van producten voor de chemische industrie. Het wordt steeds drukker in het verkeer en met een defensieve rijstijl kunnen beroepschauffeurs in belangrijke mate bijdragen aan de veiligheid op de weg. 
  • Het Nieuwe Rijden is gericht op energie-efficiënter rijgedrag. De rijstijl heeft immers invloed op veiligheid, brandstofkosten, bandenslijtage en het milieu. 

Voor beide opleidingen kunt u terecht bij EBTL. Incompany, of op een in samenspraak te bepalen locatie. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Werken met de digitale tachograaf

Chauffeurs werken tegenwoordig met de digitale tachograaf. Het apparaat registreert de rij- en rusttijden, de snelheid waarmee gereden wordt, het aantal kilometers dat wordt afgelegd en wie de bestuurder is. Alle gegevens worden opgeslagen en kunnen worden gecontroleerd. 

Het vereist enige handigheid om goed met de digitale tachograaf te werken. Daarom biedt EBTL een gerichte training aan. Incompany, of op een nader te bepalen locatie. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Geconditioneerd vervoer 

Levensmiddelen (of andere goederen die kunnen bederven) worden, zeker in landen als Nederland, veel en vaak over de weg vervoerd. Daarbij wordt vaak gezorgd voor de beste condities voor het transport en daar zijn allerlei productspecifieke transportoplossingen voor. Een goed voorbeeld is een koeltransport. Dit soort vormen van specifiek transport vragen om een chauffeur die over de juiste kennis en kunde beschikt om dergelijke producten te vervoeren. EBTL draagt deze vaardigheden graag over op de beroepschauffeur en biedt op dit gebied diverse opleidingen aan. Incompany, of op een in samenspraak te bepalen locatie. 

Neem contact met ons op voor meer informatie. 

 

Ladingzekeren

Ongeveer 25% van de ongevallen waarbij vrachtwagens betrokken zijn, kennen een oorzaak die te maken heeft met slechte zekering van de lading. Met andere woorden: de lading is niet goed vastgemaakt en dat veroorzaakt onveilige situaties. Er zijn om die reden zelfs Europese richtlijnen voor het zekeren van een lading voor wegtransport. Maar hoe zekert u een lading op een veilige manier? Tijdens de training ladingzekeren van EBTL leert u er alles over. Incompany, of op een nader te bepalen locatie.

Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Communicatieve vaardigheden voor chauffeurs

Beroepschauffeurs krijgen in hun dagelijks werk te maken met allerlei situaties waarin goede en professionele communicatie een vereiste is. Tijdens het laden en lossen, met collega's onderling, maar ook op de weg en bij klanten worden chauffeurs in allerlei gesprekssituaties betrokken. Dat kan een uitdaging zijn. Speciaal om chauffeurs beter voor te bereiden op elke gesprekssituatie die zich kan voordoen en om hen hierin te sterken, zijn diverse trainingen ontwikkeld. Die worden incompany aangeboden op locatie bij de klant, of op een nader te bepalen trainingslocatie. 

Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. 

Een chauffeursdag

EBTL organiseert voor transportbedrijven regelmatig een leuke chauffeursdag op locatie. Er zijn op deze dag meerdere docenten aanwezig, die elk een eigen vakgebied hebben. Bijvoorbeeld relevante wet- en regelgeving, ladingzekeren, communicatieve vaardigheden, EHBO maar ook andere onderwerpen die belangrijk zijn voor een beroepschauffeur. Doordat de chauffeur op één dag van meerdere docenten les krijgt is deze dag heel gevarieerd en wordt goed ontvangen.

Het bijschaven van de professionele kennis van de chauffeurs is altijd een doel, maar daarnaast ligt de focus ook op teambuilding en het gezamenlijk beleven van een informatieve, maar vooral ook gezellige dag. De inhoud van de dag wordt in samenspraak bepaald en volledig op de wensen van de klant afgestemd. 

Wilt u een chauffeursdag organiseren? Neem dan contact met ons op, wij helpen u hier graag bij.