ADR veiligheidsadvies

Als uw transportbedrijf gevaarlijke stoffen vervoert, opslaat of verwerkt, dan heeft u te maken met allerlei regels. Regels uit de ADR wetgeving die u als ondernemer zou moeten kennen, moet kunnen toepassen en die bij een controle of ongeval van cruciaal belang zijn. Daarnaast is het wettelijk verplicht ieder jaar een jaarrapport op te laten maken. Voor al deze zaken is graag uw betrouwbare partner.

Veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen

Wanneer uw transportbedrijf gevaarlijke goederen vervoert, verwerkt of opslaat is volgens het ADR een veiligheidsadviseur verplicht, hoe groot of klein uw bedrijf ook is. Het maakt ook niet uit of u meerdere malen per dag of eenmaal per jaar gevaarlijke stoffen vervoert. Het is eigenlijk eenvoudig: vervoert uw bedrijf gevaarlijke stoffen, dan bent u verplicht iemand aan te stellen die het diploma Veiligheidsadviseur Wegvervoer op zak heeft. Deze adviseur hoeft u niet zelf in dienst te nemen, de benodigde kennis mag ook extern ingehuurd worden.

Als veiligheidsadviseur is EBTL bevoegd om voor alle Nederlandse transportbedrijven, zowel groot als klein, de wettelijk verplichte jaarlijkse rapportage te verzorgen. De voordelen? U hoeft u bij ons geen contract af te sluiten, zit niet vast aan een opzegtermijn en u hoeft niet zelf in de kennis te investeren. U houdt zich bezig met uw corebusiness: het runnen van uw transportonderneming!


Kwalitatief ADR-veiligheidsadvies EBTL

De algemene taken van een ADR-veiligheidsadviseur staan beschreven in de ADR-wetgeving. Voor een gecertificeerd adviseur als EBTL kent de complexe inhoud van de wet- en regelgeving natuurlijk geen geheimen, maar het op heldere en duidelijke manier vertalen van de regels in begrijpelijke taal is voor ons een mooie uitdaging. Wij zorgen ervoor dat transportondernemers en chauffeurs de inhoud begrijpen, waardoor het voor hen gemakkelijker wordt om de regels goed toe te passen. 

Als transportondernemer met een lange staat van dienst als beroepschauffeur, weet EBTL als geen ander met welke uitdagingen een transportbedrijf te maken krijgt. Verwacht van ons geen 9 tot 5 dienstverlening, maar goede maatwerk afspraken die bij uw bedrijf passen. Op locatie, op zaterdag, of op een ander moment dat u goed schikt. 

Neem contact op

Compleet ADR-veiligheidsadvies

Wat betekent een samenwerking met EBTL voor u? Voornamelijk dat u zorgeloos kunt ondernemen. Natuurlijk bent u er uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor dat u conform de ADR wet- en regelgeving handelt, maar wij zorgen samen met u dat u aan alle eisen voldoet. In het kort houdt onze aanpak het volgende in: 

 • Wij maken een jaarlijkse rapportage op over de veiligheidssituatie die van toepassing is op uw bedrijf. Is de uitrusting volgens de regels, zijn de brandblussers gekeurd, hebben de chauffeurs een geldig ADR-certificaat? Dit soort vragen worden in de veiligheidsrapportage beantwoord.
 • Is alles in orde, dan volgt een veiligheidsrapport dat een jaar geldig is. Als alles in uw situatie goed geregeld is, dan hoeft er niet zoveel te gebeuren en kunt u uw werkwijze gewoon op deze wijze voortzetten. Als er wel verbeterpunten zijn, dan helpen wij u om de zaken op orde te krijgen. 
 • U wordt gedurende het jaar op de hoogte gehouden van wijzigingen in wet- en regelgeving omtrent het vervoer van gevaarlijke stoffen. 
 • Ook ontvangt u handige naslagbladen, waarin u als transportondernemer en uw chauffeurs de antwoorden op veel voorkomende vragen rond het vervoer van gevaarlijke stoffen kunt vinden. Zo blijft het onderwerp leven binnen de onderneming en is iedereen voortdurend op de hoogte.  
 • Als het nodig is, dragen wij zorg voor aanvulling of vervanging van uw gevaarlijke stoffen-uitrusting, inclusief de brandblussers. U bent uiteraard niet verplicht om dit bij EBTL te regelen. 
 • Wij verzorgen ADR-opleidingen en trainingen voor beroepschauffeurs, waaronder de nascholingscursus code 95. 
 • Als gecertificeerd transportbedrijf worden wij regelmatig ingezet voor het transport van gevaarlijke stoffen, zoals radioactief en explosief materiaal maar ook het vervoer van accu's. 

Kortom, u kunt bij EBTL terecht voor het complete plaatje. Advies, rapportage, opleidingen én transport. Wat kunnen wij voor u betekenen? 

Neem contact op

Tarieven 

EBTL werkt niet met contracten. Wij verzorgen met plezier uw jaarrapportage, maar u zit nergens aan vast. U besluit zelf of u het daarop volgende jaar weer gebruik maakt van de diensten van EBTL. Zonder kleine lettertjes, zonder verplichtingen en zonder lastige opzegtermijnen. 

Onze tarieven gelden voor transportbedrijven die gevaarlijke stoffen vervoeren en waarvan het wagenpark daartoe is uitgerust. De tarieven zijn als volgt:

 • Transportbedrijf met één auto: € 225,-
 • Transportbedrijf met twee t/m vijf auto’s: € 300,-
 • Transportbedrijf met zes t/m twintig auto’s: € 450,-
 • Is uw onderneming groter? Neem dan contact met ons op voor een maatwerk oplossing. 

Deze pakketprijs omvat:

 • Een bezoek op locatie.
 • Een volledig jaarrapport.
 • Nieuwsupdates gedurende een jaar, met daarin informatie over nieuwe wetgeving of aanvullende eisen die van toepassing zijn op uw bedrijf. 

Indien u geen aanvullende diensten van EBTL afneemt, zijn er geen extra kosten.

Transportbedrijven met een groter wagenpark, eigen opslag of andere aanvullende werkzaamheden op het gebied van gevaarlijke stoffen hebben meer baat bij een maatwerk oplossing. Neem vooral contact met ons op om de wensen door te nemen, dan voorzien wij u van een vrijblijvende offerte op maat.