Nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Reinigen en ontsmetten Veetransportmiddelen

We bieden sinds kort een nieuwe opleiding aan, ‘Reinigen en ontsmetten veetransportmiddelen’, dit gaat over het schoonmaken van veevrachtwagens waarin dieren worden vervoerd.

Chauffeur Veetransport

Om met vee te mogen rijden dient een chauffeur allereerst een Getuigschrift van Vakbekwaamheid veetransport te behalen, dit kan door hiervoor bij het CBR examen te doen. Voorafgaand aan deze cursus is een dag les vereist. EBTL verwacht deze cursus vanaf 2024 aan te kunnen bieden.

 

Reinigen en ontsmetten Veetransportmiddelen

Vee&Logistiek Nederland heeft voor het veetransport de Erkenningsregeling Quality Livestock Transport (QLT) ontwikkeld. Deze gaat met name over het goed reinigen en ontsmetten van veetransportmiddelen en is sinds 2023 van kracht.  Na certificering van het transport van varkens is de volgende stap om het transport van kalveren naar de Nederlandse kalverhouders per 1-1-2024 onder QLT te brengen. Daarmee wordt de schakel transport in de vee- en vleesketen gewaarborgd. ’

Vanuit de erkenningsregeling QLT  is er een verplichting om een “Certificaat Reinigen en Ontsmetten” voor iedere chauffeur die zich bezighoudt met varkens en/of kalverentransport te behalen, hierop wordt gecontroleerd door Kiwa Verin tijdens de jaarlijkse QLT audit.’ (bron Vee&logistiek)

EBTL biedt een door QLT gecertificeerde cursus aan voor de chauffeurs van veetransport. Hiermee kunnen ze een 5 jaar geldig certificaat behalen om ook na 1-1-2024 vee te mogen vervoeren, omdat ze op de hoogte zijn van de regels rond correct reinigen en ontsmetten. Bovendien telt deze cursus mee voor 7 theorie-nascholingsuren voor de code 95.

 

Data:

Za  07 oktober 2023

Za  25 november 2023

ZA  09 december 2023

 

Onze cursus Reinigen en Ontsmetten is QLT gecertificeerd en wordt gehouden op de NVWA-erkende R&O-wasplaats VP Lunteren (Jan de Koning).

Trainers: Frits & Jolanda

Kosten: € 185,00 All-inn ex BTW

 

  1. Bij voldoende aanmeldingen én de beschikking over een NVWA-gekeurde wasplaats kan deze cursus ook op andere plaatsen in het land gegeven worden.