Vrijwilligerswerk Alp d'Huez

Iets kunnen doen voor een ander: Een principe dat hoog aangeschreven staat bij Erik Boots. Daarom is hij vrijwilliger voor diverse organisaties, waaronder Alpe d'huZes. In een konvooi met 18 vrachtwagens vertrok hij op 29 mei j.l. naar Alpe d'Huez in Zuid-Frankrijk.

Tijdens dit evenement werd 11,4 miljoen euro opgehaald. Dit bedrag gaat voor 100% naar KWF Kankerbestrijding. Zo'n 4400 fietsers beklommen tot zes keer op één dag de steile weg naar Alpe d'Huez. Deze weg klimt 1100 meter in 13,6 kilometer en telt 21 haarspeldbochten. Een hele prestatie, zeker gezien temperaturen van 36 graden in het dal.

Ook de 18 vrachtwagens moesten deze berg beklimmen, en voor de gesponserde truck van Erik Boots, geladen met zo'n 19,5 ton aan aggregaten viel dit nog niet mee. In totaal duurde de trip 10 dagen, waarin door 'Team Logistiek' alle facilitaire zaken voor een goed verlopen koersdag werden neergezet en na afloop weer weggehaald. Dankzij een goede teamgeest viel dit niemand zwaar, ondanks de temperaturen en de lange dagen.

Het laden en lossen langs een steile berg is een discipline die in Nederland niet vaak beoefend kan worden. Daarom is deze trip, naast inzet voor het goede doel, ook een persoonlijke motivatie. De omgeving, de sfeer en goede verstandhoudingen met Nederlanders op 1200 kilometer van huis maakt één ding duidelijk: Alpe d'huZes 2016 is Erik Boots weer vrijwillig aanwezig!

Nieuws

ERRU-register van start per 1 april 2022

Op 1 april 2021 is het ERRU-register in Nederland van start gegaan. Hierin staan overtredingen beschreven waarvoor strafpunten worden geregistreerd als er een overtreding wordt begaan. Hoe ernstiger d…

Lees meer

Tankcontainers en ADR op een LZV, mag dat?

Tankcontainers en ADR op een LZV, mag dat? Er wordt antwoord gegeven op de vragen of het toegestaan is dat tankcontainers vervoerd worden met een LZV en of gevaarlijke stoffen vervoerd mogen worden me…

Lees meer

Ik heb een vraag